top of page

Verwijzingen

Binnen onze praktijk wordt een breed spectrum aan behandelingen door onze tandartsen, mondhygiënisten en preventieassistenten uitgevoerd. Maar ook wordt u indien nodig verwezen naar een specialist. Hieronder ziet een aantal verwijzers waar u naar toe verwezen kunt worden.

 

Orthodontist

De orthodontist is een tandarts-specialist voor scheve tanden en kiezen. Hij begeleidt de groei en ontwikkeling van de kaak en tanden. Veel kinderen zijn onder behandeling bij een orthodontist, maar ook steeds meer volwassenen gaan voor advies naar deze specialist.

Ortho Deurne

Ortho Geldrop

Ortho Weert

Ortho Woensel

Kaakchirurg

De kaakchirurg is een tandarts-specialist op het gebied van mondziekten en kaak- en aangezichtschirurgie. De kaakchirurg werkt, mede door zijn medische achtergrond, normaliter in het ziekenhuis. Een kaakchirurg voert behandelingen uit als: verwijderen van wortelresten, wortelpunt-operaties, aanbrengen van implantaten, behandelen van ontstekingen en cystes, kaakgewrichtsproblemen, slijmvliesafwijkingen en speekselklieraandoeningen.

Elkerliek Ziekenhuis Helmond/Deurne

Anna Ziekenhuis Geldrop

Catharina Ziekenhuis Eindhoven

Maxima Medisch Centrum Veldhoven

St. Jans Gasthuis Weert

 

Centrum Bijzondere Tandheelkunde (CBT)

In het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde (CBT) kunt u terecht als een behandeling in de algemene tandartspraktijk niet (goed) mogelijk is. U kunt hierbij denken aan hevige angst voor de tandarts, gespecialiseerde kindertandheelkunde en aangeboren afwijkingen.

CBT Geldrop

 

Parodontoloog

Een parodontoloog richt zich op de diagnose en behandeling van ernstige parodontale aandoeningen (parodontitis).

Praktijk voor parodontologie en implantologie Eindhoven

 

Endodontoloog

Een endodontoloog voert complexe wortelkanaalbehandelingen uit. Ook richt hij/zij zich op het uitvoeren van een tweede wortelkanaalbehandeling van een tand of kies die na een eerdere behandeling niet geheel genezen is. Een endodontoloog is een tandarts met aanvullende kennis van Endodontologie oftewel wortelkanaalbehandelingen.

Praktijk voor endodontologie Eindhoven

 

Logopedist

Een logopedist is een therapeut die training en advies biedt met betrekking tot de primaire mondfuncties zoals, slikken, kauwen, zuigen, het gehoor, de stem, de taal en de spraak. Een logopedist is dus gericht op communicatie, het begrip en de productie ervan en het gebruik van de mond met eten en drinken.

Logopedie Eilers

Logopedie Asten

bottom of page